Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.07.2007 22:36 - Клоуна - моя най-добър стар приятел..
Автор: llozenets Категория: Тя и той   
Прочетен: 1167 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 13.07.2007 00:50


Днес си припявам тази стара песен. Песента за клоуна, които никога не плаче. Сега ще ви разкажа за най-добрия си приятел. Той е душата на цирка и неговия най-верен пазител. На него винаги може да се разчита. Той винаги помага на всички.
Ако цирка пътува, той ще помогне за пренасянето на багажа, ще нахрани слоновете, ще даде мишка на змията, ще се погрижи да са добре всички животни, които се пренасят.
Когато цирка спре да почива, ще донесе вода и ще каже добра дума и на актьорите и на животните. Пристигайки в някой град, ще помогне да се построи шапитото, ще посети всички фургони за да види дали всички актьори са готови за спектакъла, дали животните се чувстват добре и дали са нахранени, дали са им чисти помещенията и дали всичко им е наред. Той си има с всички животни приказка и ако на дресьорите им трябва бучка захар за да ги слушат, то него те го допускат до себе си без подарък.  Тайната е много проста.. той сутрин минава да ги погали и да им каже "Добро утро", а вечер "Лека нощ". Така те свикваха с неговия дрезгав тембър и очакват топлината на гласа му.

Цирка без клоуна е невъзможен.. ако него го няма.. няма да има цирк. Неговата роля, е между номерата и той е връзката в спектакъла. Клоуна репетира с всеки артист, ако нещо не се получи, той трябва да го замести в играта за да спаси спектакъла. Той се качва на въжето и ходи по него, както във въздуха, така и на земята, прави салта, скача на батут, може да е връхче в пирамидата или в устата на лъв.
Него никой не може да го замени.. Никой не иска да се скрие в костюма му и да се намаже с толкова много грим. Никой от другите актьори, не иска да остане неизвестен.. скрит зад парцаливия костюм, нацапан с грим. Всеки иска да покаже мускули и силна гръд.
Клоуна на сцената.. смях и сълзи. Хората са се хванали за коремите и се превиват на две. Смеха разклаща залата, смеят се всички зрители, актьори, животни и шапитото кънти. Той прави своя скеч и изчезва бързо, за да започне следващия номер на цирковия артист. Той въвежда актьорите  при парадното представяне и сбогуване.. Представя всички за да им се ръкопляска, но най-често става така, че него никой не го представя. Това, може би най-много го натъжава, но той никога няма да си го признае, защото за него, това е част от финала.
Финала, за него е много кратък, винаги аплодисментите са за другите, на финала той бърза да отиде при животните и да ги успокои, защото те се страхуват от силните удари на дланите.
Това е моят най-добър приятел клоуна.. той и мен никога не ме е оставял. Винаги усеща, когато съм тъжна и намира начин да ме разсмее. Сега ви пиша да него, защото не е до мен, а ми е нужен... Знам, че след малко душата му ще усети  моята мъка и ще ми позвъни, за да не съм тъжна..


Тагове:   моя,   най,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: llozenets
Категория: Лични дневници
Прочетен: 157024
Постинги: 70
Коментари: 226
Гласове: 463
Архив